Leidinggeven A+: maatwerk voor Wedeo

Op 27 juni verzorgde trainer Jan Wessels de uitreiking van de certificaten voor de opleiding Leidinggeven A+ (plus). Een wonderlijke opleiding, omdat wij die officieel niet in ons pakket hebben.

Aan het begin van 2014 kwam van WEDEO uit Doetinchem de vraag of HOLLANDSWERK de opleiding Leidinggeven A wilde verzorgen. De doelgroep bestond uit zeven cursisten van WEDEO en twee leidinggevenden van een bedrijf waar WEDEO mensen gedetacheerd heeft.

De vraag was alleen of in de opleiding ook enkele elementen uit de opleiding Leidinggeven B konden worden opgenomen. In overleg werd het onderwerp 'werkplanning' toegevoegd. Ook werd er meer tijd ingeruimd voor rollenspellen om de gesprekstechniek van de cursisten te oefenen. Zo ontstond de opleiding Leidinggeven A+.

Op deze manier konden wij een mooi stuk maatwerk leveren, passend in een tijd waarin ingrijpende veranderingen in de Sociale Werkvoorziening plaatsvinden. De evaluatie leverde op dat zowel WEDEO als ook de inlenende organisatie bijzonder tevreden was over de klantgerichte aanpak van HOLLANDSWERK.